konstrukcija

Plastični pontoni i plutajući moloviPlastični pontoni i plutajući molovi firme Termoplasting se izrađuju po uputstvima
Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu za izradu ovakvih proizvoda, čiji smo sertifikovani proizvođač od 2008. godine.

Tabela nosivosti plastičnih plovaka
(potapanje plovaka 50%)

Prečnik Nosivost
Ø 500 mm 98 kg/m
Ø 600 mm 140 kg/m
Ø 800 mm 250 kg/m
Ø 1000 mm 390 kg/m
Ø 1200 mm 565 kg/m
Ø 1300 mm 660 kg/m
Ø 1400 mm 775 kg/m
Ø 1600 mm 998 kg/m

Pontonski elementi za marine i pristane se mogu jednostavno konfigurisati. Njihov raspored se može lako menjati u skladu sa okolnostima i potrebama u marini. Svi plutajući segmenti su spojeni galvanizovanim elementima. Plastični pontoni poseduju pregradne komore. Po specifikacijama kupca, plovke možemo napuniti polistirenskom penom koja će onemogućiti prodor vode izazvan oštećenjem plovka ili pontona.

Elementi pontona za marine, pristajne dokove itd su napravljenii od čvrstih polietilenskih cevi, dodatno učvršćene konstrukcije sa unutrašnjim pregradama i gazišnim ramom.

Pri proizvodnji, mi poštujemo propis da dozvoljeni gaz za cilindrične plovke ne sme preći dužinu polovine prečnika pontona.


Znanje i iskustvo firme Termoplasting kada je u pitanju izrada pontona i plutajućih platformi je prepoznato i potvrdjeno od strane naših partnera te stoga već više od 12 godina, tj od 2008. godine učestvujemo na rešavanju odvodjenja voda na površinskom kopu rudnika gvožđa Arcelor Mittal Prijedor..

Plastični pontoni koje izrađuje Termoplasting mogu biti:

  • Pontoni od plastike za marine
  • Pontonske platforme pumpi
  • Pontoni za splav kućice (zamena metalnih burića) 
  • Plovci za katamarane, trimarane...
  • Plutajući dokovi
  • Plutajuće platforme i strukture po zahtevu naručioca
  • Veslački splavovi
  • Kavezni ribnjaci
  • Radne ronilačke i sidrene platforme i sl

Plastični pontoni koje proizvodimo od polietilena visoke gustine, su lakši od vode. U protočnoj vodi na temperaturi od 25ºC mogu trajati do 50 godina. Polietilen koji koristimo ima primenu u različitim industrijama te je otporan na izloženost korozivnim supstancama, gasovima, gorivima i otpadnim vodama. Osim toga, njegova otpornost na uticaj slane i slatke vode je 100%..

Isporučićemo kompletan objekat (metalna konstrukcija, drvena gazišta, ograde...) ili samo ponton, izrađen po Vašoj ili našoj tehničkoj dokumentaciji, koju možete radi smanjenja troškova, Vi kompletirati po sistemu "uradi sam".

Potrebno je da kontaktirate lokalnu nadležnu LUČKU KAPETANIJU i dobijete napismeno sve potrebno informacije o plastičnim pontonima. Termoplasting ne preuzima nikakvu odgovornost ukoliko klijent ne bude u mogućnosti da registruje splav na kome je ugrađen jedan ili više plastičnih pontona koje smo uradili po njihovom zahtevu ili instrukciji.

termoplasting pontoni