Radno vreme

Pon - Sub, 08:00 - 21:00

Pozovite nas

+381 63 252-714

Kontaktirajte nas

office@termoplasting.com

Plastični pontoni i plutajući molovi

Plastični pontoni i plutajući molovi firme Termoplasting se izrađuju po uputstvima Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu za izradu ovakvih proizvoda, čiji smo sertifikovani proizvođač od 2008. godine.

Nosivost plastičnih plovaka

Pontonski elementi za marine i pristane se mogu jednostavno konfigurisati. Njihov raspored se može lako menjati u skladu sa okolnostima i potrebama u marini. Svi plutajući segmenti su spojeni galvanizovanim elementima. Plastični pontoni poseduju pregradne komore. Po specifikacijama kupca, plovke možemo napuniti polistirenskom penom koja će onemogućiti prodor vode izazvan oštećenjem plovka ili pontona.

Elementi pontona za marine, pristajne dokove itd su napravljenii od čvrstih polietilenskih cevi, dodatno učvršćene konstrukcije sa unutrašnjim pregradama i gazišnim ramom. Pri proizvodnji, mi poštujemo propis da dozvoljeni gaz za cilindrične plovke ne sme preći dužinu polovine prečnika pontona.

Znanje i iskustvo firme Termoplasting kada je u pitanju izrada pontona i plutajućih platformi je prepoznato i potvrdjeno od strane naših partnera te stoga već više od 12 godina, tj od 2008. godine učestvujemo na rešavanju odvodjenja voda na površinskom kopu rudnika gvožđa Arcelor Mittal Prijedor.

Plastični pontoni i plutajući molovi mogu biti

Pontoni od plastike za marine
Pontonske platforme pumpi
Pontoni za splav kućice
Plovci za katamarane, trimarane...
Plutajući dokovi
Strukture po zahtevu naručioca
Veslački splavovi
Kavezni ribnjaci
Ronilačke i sidrene platforme

Plastični pontoni koje proizvodimo od polietilena visoke gustine, su lakši od vode. U protočnoj vodi na temperaturi od 25ºC mogu trajati do 50 godina. Polietilen koji koristimo ima primenu u različitim industrijama te je otporan na izloženost korozivnim supstancama, gasovima, gorivima i otpadnim vodama. Osim toga, njegova otpornost na uticaj slane i slatke vode je 100%.

Isporučićemo kompletan objekat (metalna konstrukcija, drvena gazišta, ograde...) ili samo ponton, izrađen po Vašoj ili našoj tehničkoj dokumentaciji, koju možete radi smanjenja troškova, Vi kompletirati po sistemu "uradi sam".

Potrebno je da kontaktirate lokalnu nadležnu LUČKU KAPETANIJU i dobijete napismeno sve potrebno informacije o plastičnim pontonima. Termoplasting ne preuzima nikakvu odgovornost ukoliko klijent ne bude u mogućnosti da registruje splav na kome je ugrađen jedan ili više plastičnih pontona koje smo uradili po njihovom zahtevu ili instrukciji.