Radno vreme

Pon - Sub, 08:00 - 21:00

Pozovite nas

+381 63 252-714

Kontaktirajte nas

office@termoplasting.com

Sistemi za sakupljanje kišnice

Voda bezbedna za piće je dostupna u sve manjim količinama i postaje sve vrednija. Prosečna potrošnja vode je 150-200 litara dnevno po osobi. Oko 50% se koristi za toalet, pranje veša i zalivanje bašte tako da je moguća znatna ušteda korišćenjem sistema za odvod kišnice i akumulacije vode u rezervoarima.

Ovakvi sistemi za sakupljanje kišnice i njenu akumulaciju u rezervoarima (sa krova kuća, stambenih zgrada) donose značajne uštede ovog resursa te nadomešćuju količine koje nedostaju, tamo gde je nema dovoljno.

Instalacija i montaža

Korak 1 - Mreža kojom se odvajaju krupne nečistoće (lišće, granje i sl.) se postavlja na na oluk ili drugi sistem kojim se kišnica odvodi sa krova.

Korak 2 - Kada prođe kroz oluk, voda dolazi do filtera za dodatno, mehaničko prečišćavanje od raznih materija, na primer šljunka razne granulacije, zeolita.

Korak 3 - Sledeći korak jeste da se prečišćena voda cevovodom dovodi do rezervoara, koji po želji kupca i tehničkim mogućnostima, može biti ukopan, horizontalni ili vertikalni.

Korak 4 - Iz rezervoara se potom, pumpom voda razvodi do potrošača a višak se uz pomoć prelivnog cevovoda odvodi iz rezervoara.

Za magazin Daibau dali smo naše stručno mišljenje kada je reč o sakupljanju kišnice, više pročitajte na linku - pročitajte više.